Stipendier/Priser

SKAPA

Skapa priset för år 2022

Sista anmälningsdag för Skapa priset är den 31 maj 2022 och för mera information klicka på länken nedan. 

https://www.stiftelsenskapa.se/ans%C3%B6kan

Vinnare av skolstipendiet 2021

Med på bild från vänster syns Johan Hägglöf, Gösta Hägglunds stiftelse, stipendiat Benjamin Ching, Idéforums ordförande Sten Wigert och lärare Björn Sohlin, Parkskolan. 

Den 8 juni korades vinnaren av skolstipendiet 2021.
Syftet med priset är att ge stöd åt gymnasieelever som fått fram ett bra projektarbete och som det eventuellt kan finnas en framtid för. Stipendiet som delas ut är ett samarbete med Gösta Hägglunds stiftelse och vinnaren i år är Benjamin Ching, Parkskolan, för sitt projekt "Glasyrtillverkning". Han förärades med 10 000 kronor samt diplom. Stipendiet delades ut av ordförande Sten Wigert i Idéforum med hjälp av Johan Hägglöf, Gösta Hägglunds stiftelse.

Vinnare av skolstipendiet 2020

Med på bild från vänster syns Idéforums ordförande Sten Wigert, Anna Edblad Gösta Hägglunds stiftelse, stipendiat Adam Norberg och lärare Björn Sohlin Parkskolan. 

Den 17 juni korades vinnarna av skolstipendiet 2020.
Syftet med priset är att ge stöd åt gymnasieelever som fått fram ett bra projektarbete och som det eventuellt
kan finnas en framtid för. Stipendiet som delas ut är ett samarbete med Gösta Hägglunds stiftelse och vinnaren i år är Adam Norberg, Parkskolan, för sitt projekt "Rehab". Han förärades med 10 000 kronor samt diplom. Stipendiet delades ut av ordförande Sten Wigert i Idéforum med hjälp av Anna Edblad, Gösta Hägglunds stiftelse.

Vinnare av skolstipendiet 2019

Den 7 juni korades vinnarna av skolstipendiet 2019.
Syftet med priset är att ge stöd åt gymnasieelever som fått fram ett bra projektarbete och som det eventuellt
kan finnas en framtid för. Stipendiet som delas ut är ett samarbete med Gösta Hägglunds stiftelse och vinnarna i år är Pontus Schüneman och Linus Svedberg, Parkskolan, för sitt projekt "Spark" och de får tillsammans 10 000 kronor samt diplom. Priset delades ut av ordförande i Idéforum Sten Wigert med hjälp av Åke Pramstig Gösta Hägglunds stiftelse.

Med på bild från vänster är det Idéforums ordförande Sten Wigert, Linus Svedberg, lärare Björn Sohlin Parkskolan, Pontus Schüneman och Åke Pramstig Gösta Hägglunds stiftelse. 

"Har man aldrig gjort några misstag, då har man aldrig provat något nytt."

Albert Einstein

Vinnare av Skapa 2015

Roger Gustavsson, Thordab Örnsköldsvik, tog hem första priset i SKAPA Utvecklingsstipendium på nationell nivå 2015 och vann den ansenliga summan av 500 000 kronor för sin avfuktare för hydrauliksystem.